Nove polnilnice za električna vozila

Na prodajnem mestu Energije plus na Veselovi ulici v Mariboru lahko od danes lastniki vozil na električni pogon napolnite svoja vozila. Na omenjeni lokaciji sta na voljo dve polnilni postajo, ki omogočata hkratno polnjenje treh vozil.

Polnilne postaje imajo zmogljivost enkrat 50 kilovatov in dvakrat do 22 kilovatov. Zmogljivejša od obeh polnilnih postaj omogoča občutno krajše polnjenje baterij v večjih avtomobilih, drugi dve polnilni mesti sta namenjena manj zmogljivim električnim avtomobilom.

Plačevanje porabljene električne energije je omogočeno z aplikacijo EasyPark, ki jo Mariborčani že dobro poznajo, saj gre za uveljavljen način plačevanja parkirnin v beli coni.

Nove pridobitve so veseli tudi na Mestni občini Maribor, ki sama teži k elekrifikaciji voznega parka mestnega potniškega prometa.

Lahko torej kmalu pričakujemo e-maribor?

Da bi bila elektrifikacija čimbolj uspešna je potrebno ustvariti pogoje, da bi se za prehod na trajnostne vire energije lahko odločili tudi občani.

Vse bolj je jasno, da e-mobilnost ni zgolj modna muha, zato je potrebno že danes razmišljati o priložnostih in izzivih, ki jih prinaša.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW