Ob OŠ Kungota nastaja nov kolopark

Na Plintovcu pa so pri OŠ Kungota začeli graditi kolopark, ki se bo raztezal na nekaj manj kot 800 m2 površine in bo namenjen najširšemu spektru uporabnikov, od otrok in začetnikov, do izkušenih uporabnikov.

Kolopark oziroma kolesarski poligon bo umeščen v neposredni bližini osnovne šole. Pumptrack v Zgornji Kungoti bo tako že drugi tovrstni poligon na tem obmejnem območju, saj smo v lanskem letu zgradili pumptrack v sosednji občini Šentilj, natančneje v Sladkem Vrhu.

S pump trackom bodo skušali rešiti problem vožnje s kolesi po umetni travi po športnem igrišču in zagotoviti atraktiven in varen način rekreacije, ki je primeren za uporabnike vseh starosti. Da bi zastavljen projekt lahko realizirali so nekaj denarja pridobili tudi s strani evropske unije.

Prostor bo uporaben za vse vremenske razmere, saj asfaltna vozna površina omogoča varno uporabo Kolo parka v vseh vremenskih razmerah s kolesi vseh vrst, poganjalci, skiroji, rolkami in rolerji. Ob tem pa bodo izvajali tudi učenje spretnostne vožnje s kolesi in izvajanje športnih dejavnosti v okviru šolskih dejavnosti. In čeprav gre za veliko pridobitev občine, večjega slavja ob otvoritvijo ne načrtujejo.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW