Občinsko središče bodo uredili še letos

V Cerkvenjaku nadaljujejo z rekonstrukcijo regionalne ceste od občinske meje z občino Sveti Jurij ob Ščavnici skozi center Cerkvenjaka do poslovno-obrtne cone v Brengovi.

Cerkev Sv. Antona v Cerkvenjaku (foto: NET TV)

Gre za 2,3 kilometre dolg cestni odsek, katerega obnova je ocenjena na kar 1,8 milijona evrov. Večino sredstev bo zagotovila Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, občina pa bo prispevala okoli 200.000 evrov. V letih 2016 in 2017 so sicer rekonstruirali že kilometer te ceste. Zdaj pa bodo od domačije Slaček skozi center Cerkvenjaka do kapele pri granati uredili tudi pločnik, del pločnika pa bodo zgradili tudi od odcepa za Župetince in Smolince v smeri Cerkvenjaka do avtobusnega postajališča, ki ga bodo na novo uredili nekaj deset metrov nazaj proti Cerkvenjaku.

Nov prostor za druženje, parkirišča in ukrepi umirjanja prometa

V okviru projekta bo izvedena tudi ureditev osrednjega trga v Cerkvenjaku. Ta bo po novem namenjen predvsem druženju in različnim prireditvam na prostem, omejili pa bo tudi parkiranje, ki ne spada v središče kraja. Nekaj parkirnih mest bo občina uredila v neposredni bližini občine, sorazmerno veliko parkirišče pa bo investitor zgradil tudi pred novo trgovino v Cerkvenjaku.

Poleg pločnika bo ob cesti tudi javna razsvetljava, izvedli pa bodo še ukrepe za umirjanje prometa. V središču Cerkvenjaka naj bi prestavili tudi avtobusno postajo pred zgradbo šole in uredili nekaj parkirišč.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply