Okoljska inšpektorica dovolila nadaljevanje proizvodnje v Surovini

V obratu za predelavo odpadkov družbe Surovina v Mariboru, kjer je ta teden ponovno zagorelo, se je danes na izrednem inšpekcijskem nadzoru mudila okoljska inšpektorica. Ugotovila je, da so odpadki primerni za nadaljnjo predelavo in da na obratu ni takšnih poškodb, da bi bilo potrebno prepovedati ali omejiti nadaljevanje proizvodnje.

V obratu na Teznu je sicer zagorelo v torek zvečer, ko je zgorelo 20 ton nenevarnih odpadkov v odprtih betonskih boksih.

Delovni proces proizvodnje za trdno gorivo ni bil poškodovan, prav tako niso bila poškodovana tla skladiščnih prostorov, zato ni bilo potrebno prepovedati ali omejiti nadaljevanja proizvodnje, je ugotovila inšpektorica. V požaru se status odpadkov ni spremenil in je primeren za nadaljnjo predelavo. Podjetje je izvedlo preprečitev iztekanja požarnih vod v javno kanalizacijo in tudi že izvedlo vzorčenje odpadnih vod. Inšpekcijski postopek se bo nadaljeval po pridobitvi poročila analize odpadnih vod.

V Surovini je že večkrat gorelo. Nazadnje v začetku aprila, zadnji večji požar pa je izbruhnil v začetku marca, ko je zaradi samovžiga odpadkov zagorelo v hali z nenevarnimi odpadki, v kateri se je nahajalo nekaj več kot 4000 ton odpadkov, vendar niso vsi pogoreli.

Ker prevzemniki v tujini zapirajo vrata, je velika težava izvoz zbranih odpadnih surovin. Odpadki se zato predolgo skladiščijo, kar povečuje možnost za nastanek požarov.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW