Okoljski teden ob svetovnem dnevu Zemlje

Ob letošnjem svetovnem dnevu Zemlje, ki ga bomo obeležili prihodnjo soboto, 20. aprila, pripravljajo okoljski teden, ki se bo odvijal v razstavišču Urban, nasproti Prve gimnazije v centru mesta.

Vir: Google Earth

Od ponedeljka do petka pripravljajo zanimiv program za vse starostne skupine. Prvič bodo javnosti predstavili mini Center za pripravo sekundarnih surovin, maketo, ki ponazarja, kako potujejo mešani komunalni odpadki po sortirnih linijah in katere sortirane odpadke ob zaključku poti vsakega odpadka zapakirajo v bale, ki čakajo na prevzemnika.

V veselje najmlajšim obiskovalcem prirejajo zaključno razstavo letošnjega natečaja vrtcev iz občin, v katerih izvajajo javno službo ravnanja z odpadki. Otroke so postavili pred izziv oblikovanja pametnih eko kartončkov, na katere so zapisali koristne nasvete za vsakodnevno odgovorno ravnanje z odpadki – seveda skozi otroške oči.

V sredo, 17. aprila, ob 17. uri v okviru okoljskega tedna in v sklopu evropskega projekta WINPOL organizirajo okroglo mizo z naslovom Prihodnost ravnanja z odpadki v Mariboru, na kateri bodo predstavili načrte, tudi po tem, ko bo zbiranje odpadne embalaže od vrat, torej neposredno iz gospodinjstva, postalo obvezno.

Okoljski teden se bo v razstavišču Urban odvijal v ponedeljek in sredo med 10. in 18. uro, v torek, četrtek in petek pa bodo z vami odkrivali zanimiv svet ravnanja z odpadki med 10. in 14. uro.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply