Okuženih že več kot 350.000 ljudi

Potrjenih je že več kot 350 tisoč okužb z novim koronavirusom po vsem svetu. Okrevalo jih je več kot 100 tisoč ljudi, več kot petnajst tisoč pa jih je umrlo.

Po zadnjih podatkih je bilo največ okuženih na Kitajskem nekaj več kot 81.000. Sledi Italija z več kot 59 tisoč okuženimi, Združene države Amerike z več kot 35 tisoč in Španija s 33 tisoč okuženimi. Nemčija je na lestvici desetih držav z največ okužbami prehitela Iran in jih ima že več kot 26 tisoč. Iran ima več kot 23 tisoč okuženih. Iz Francije poročajo o skoraj 16.500 okuženih, Južna Koreja jih ima skoraj 9 tisoč, Švica nekaj več kot 8500, Združeno kraljestvo pa ima 5.683 potrjenih okužb s koronavirusom.

Italiji, žarišču izbruha novega koronavirusa v Evropi, kjer je doslej zaradi bolezni umrlo že skoraj 5500 ljudi, so pomoč v ljudeh in opremi ponudile Kitajska, Rusija in Kuba. Kitajski zdravniki so prispeli prejšnji teden, konec tedna so prišli kubanski, na poti so ruski strokovnjaki z opremo. V Italiji prav danes po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA pričakujejo pošiljko 1,5 milijona mask in skoraj pol milijona zaščitnih oblačil iz Kitajske. Za dobavo opreme so posredovala južnotirolska podjetja, ki sodelujejo s Kitajsko, prepeljali pa jo bosta letali avstrijske letalske družbe Austrian. Gre sicer za dva potniška boeinga, zato bodo blago naložili tudi med sedeže.

V Španiji je število smrtnih žrtev zaradi covida-19 naraslo na 2182, v zadnjih 24 urah je novi bolezni podleglo 462 oseb, je sporočilo špansko ministrstvo za zdravje. Število okuženih z novim koronavirusom je naraslo na 33.089. V Španiji so sicer zaradi kršitev pravil karantene, ki so jo uvedli 14. marca, pridržali 600 ljudi, več kot 60 tisočim pa so izali opomine. Število mrtvih je v 24 urah naraslo za 27 odstotkov. V Španiji je sicer 2355 bolnikov na intenzivni negi, 3355 ljudi pa je ozdravelo. Najhuje je še vedno v madridski regiji, kjer se je z novim koronavirusom doslej okužilo 10.575 ljudi, umrlo pa jih je 1263. To je 58 odstotkov vseh smrtnih žrtev v državi.

Na Hrvaškem so od nedelje popoldne potrdili 52 novih okužb z novim koronvirusom, s čimer se je število okuženih zvišalo na 306, je danes potrdil hrvaški minister za zdravstvo Vili Beroš. Povedal je, da je na ventilatorje priključenih pet obolelih. Od danes prebivalci Hrvaške ne bodo več smeli od doma.

Iz Črne gore danes poročajo o prvi žrtvi novega koronavirusa, iz Albanije pa o tretji. V kliničnem centru v Podgorici je bolezni covid-19 podlegel 65-letni moški. V bolnišnici v Tirani pa je umrl 71-letni moški.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW