Osma oddaja Lent 2018

Predzadnji dan Festivala Lent smo že dopoldne obiskali 20. Otroški Folkart, ki je potekal v Mestnem parku. Takrat so nastopile slovenske folklorne skupine, popoldne pa so se predstavile tudi skupine iz Hrvaške, Španije, Srbije in Ukrajine.

V studiu smo gostili Majo Žibert, prorektorico študentko UM, ki je predstavila projekt študentskega raftinga, ki že tradicionalno poteka v času Festivala Lent.

Oddajo smo začinili s Tomažem Kavčičem, ki smo ga obiskali na Sladolentu. Sam pravi, da v kulinariki ni prostora za zvezdništvo in da visoko kulinariko razume kot dobro hrano, izbrane sestavine in ljubezen do kuhanja.

Staši se je pridružil tudi Slavko Škvorc, producent Standup Lenta v Vetrinjskem dvoru, ki je dejal, da je program zasnovan tako, da dajo priložnost uveljavljenim in neuveljavljenim komikom.

Zadnji je na fotelj studia na Židovskem trgu sedel Uroš Brinovec, ki nam je predstavil dokaj neznan šport, ki je v Sloveniji prisoten pravljičnih 7 let. Gre za tenis na mivki. Turnir v tem športu, imenovan Infond Open Tennis Maribor Challenge 2018, jutri in pojutrišnjem poteka v Športnem centru Zrkovci.

Terenska ekipa je še preverjala kaj lahko pričakujemo od nastopajočih na Jurčkovem odru in Sodnem stolpu. Nočna terenska izmena pa bo v jutrišnji oddaji postregla z utrinki koncerta Balaševića na Glavnem odru na Dravi. Zadnjič se gledamo jutri ob 20. uri.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply