Otvoritev nove kolesarske poti med Mariborom in Ptujem

Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot v sodelovanju z Direkcijo RS za infrastrukturo izvaja aktivnosti vezane na razvoj nove Dravske kolesarske poti. Ob uspešno izvedeni novi označitvi celotne trase med Dravogradom in Središčem ob Dravi v začetku letošnjega leta, so občine in DRSI v juniju uredile in označile povsem nov del Dravske kolesarske poti med Mariborom in Ptujem po desni strani reke Drave.

Do konca leta 2017 je bila na novo označena trenutna trasa Dravske kolesarske poti, ki v večji meri poteka po obstoječi trasi, spremembe so v novem delu, skozi Občino Selnica ob Dravi in v Mestni občini Ptuj. Skupaj cca. 12 km nove trase. Nove table so po pravilniku rdeče barve ter imajo enoten logotip Dravske kolesarske poti, ki je uporabljen tudi v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem. V naslednjih 4 letih je predvidena ureditev povsem nove Dravske kolesarske poti, ki bo potekala v naravi, ločeno od ostalega prometa.

 

Novi del, ki poteka skozi občine Miklavž na Dravskem polju, Starše in Hajdino, bodo predstavili in predali njenemu namenu – kolesarjem, v četrtek, 12. 7. 2018 med 11.00 in 13.00 na ploščadi pred NK Rošnja – Loka.

Že včeraj pa se je pričel 6 dnevni kolesarski izlet ob zaključku 3. Drava festivala, h kateremu se kolesarji lahko pridružijo kjerkoli na poti, saj poteka od Pliberka do Legrada na Hrvaškem. Razdeljen je v 6 etap, ki so dolge od 30-50 km. Jutri pa bo torej etapa šla ravno po novem delu trase med Mariborom in Ptujem.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW