Paliativna oskrba kot “Zadnja pomoč”

Projekt »Za boljšo kakovost zadnjega življenjskega obdobja – LAST AID« se ukvarja s pripravo vsebin, ki obravnavajo soočanje s smrtjo in procesom umiranja bolnika, njegovih bližnjih ter vseh vpetih v oskrbo. Projektno skupino projekta pa sestavljajo študentje različnih smeri znotraj medicinske stroke.

Spoprijemanje z neozdravljivo boleznijo in soočanje s smrtjo sta težki življenjski izkušnji, ki jih podpira paliativna oskrba z prizadevanjem bolnikom zagotoviti čim bolj kakovostno življenje.

Paliativna oskrba je aktivna celostna pomoč bolnikom z napredovalo kronično neozdravljivo boleznijo, katere ukrepi obsegajo lajšanje fizičnih, psihičnih, duhovnih in socialnih težav.

Pomembno vlogo pri zagotavljanju pa imajo usposobljeni inštruktorji, na katere se lahko bolniki oz. njihovi svojci obrnejo po pomoč.
Koronavirus pa je vplival tudi na področje paliativne oskrbe, ki so je deležni bolniki z večjo možnostjo okužbe virusom, zato so morali biti izvajalci paliativne oskrbe še toliko bolj previdni.

V okviru projekta so pripravili torej tudi Informacijski atlas, ki omogoča bolnikom in njihovim svojcem vpogled v organizacijsko strukturo in možnosti pomoči na področju paliativne oskrbe. Atlas je prosto dostopen na spletu, kjer lahko obiskovalci s klikom na posamezno občino preberejo, katere aktivnosti na področju paliativne oskrbe so v slednji na voljo.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW