Partljič postavil literarni spomenik Pesnici

Večnamenski kulturno turistični podjetniški center Pesnica je v četrtek pokal po šivih. V svojo Pesnico se je s prav posebnim poklonom kraju svojega otroštva vrnil pisatelj Tone Partljič. Roman Pesnica je intimna zbirka spominov in kronike kraja, ki ga je Partljič vedno nosil s sabo, ne glede na to, kako daleč ga je odpeljala pot.

V romanu spremljamo zgodbo avtorjevega otroštva, zgodbe njegovih staršev in pomembnih Pesničanov, ki spremljajo spreminjanje njim ljube doline v »spalno« naselje Maribora.

Partljič tudi v tem novem romanu pritegne z mešanico zgodovinskih dejstev in zgodbami navidez malih ljudi, za katere pa se izkaže, da v resnici niti niso tako majhni in nepomembni.

V romanu Pesnica pisatelj zapiše, da je Pesnic več. Več je tudi Partljičev. Tone Partljič poslanec, Tone Partljič direktor, Tone Partljič učitelj. Toda pravega in iskrenega Partljiča lahko spoznamo samo skozi njegove literarne stvaritve.

Dobiti pod svoje okrilje takšno ime kot je Tone Partljič, je velika stvar, pravijo pri založbi Beletrina. Tone Partljič še ne namerava pospraviti peresa, zgodb, ki bi jih lahko zapisal je še veliko.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW