Pester program za letošnje mariborsko martinovanje

Martinovanje v Mariboru je največje enodnevno javno martinovanje v Sloveniji. Takrat se v štajerski prestolnici zbere tudi 20.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine. Na Trgu Leona Štuklja poklon jeseni in veselo druženje spremljata  še bogat kulturno-zabavni program in tradicionalna vinsko-kulinarična ponudba.

Letos bodo s programom v nedeljo 11.novembra začeli ob 11:11 s pozdravom Vinske kraljice Slovenije, Katarine Pungračič. Nadaljevali bodo z Malo pihalno godbo Neuvirtovi Štajerci z gosti. Ob 12:30h bo potekal sprevod po mestnem jedru z Malečniškimi brači. Ob 13. uri bo nastop folklorne skupine AFS Študent, pol ure kasneje pa predstavitev vinogradnikov in vinarjev. Ob 14. uri bo potekal svečani krst mošta, ki mu bo sledil nastop Ansambla Saše Avsenika. V večernem programu bo ob 18.uri nastopil Domen Kumer z bendom, uro kasneje pa bo množico zabavala Manca Špik z bendom.

Poleg zabave pa organizatorji nudijo tudi kulinarične dobrote na številnih stojnicah, kjer se bodo predstavljali vinogradniki in vinarji, turistične kmetije ter drugi gostinci.

V ponedeljek se zabava nadaljuje

Zabava se bo nadaljevala tudi v ponedeljek, 12. novembra ob 11 uri, ko bodo na Trgu Leona Štuklja slovenski vinarji predstavili svoj nov letnik 2018 in tako simbolično zaključili Festival Stare trte 2018. Tudi takrat so organizatorji poskrbeli za pester program: 11. uri DJ Križko, 14. uri  Pozdrav mlademu vinu & DJ Aljaž, 14:30. uri 6pack Čukur in Alfi Nipič s spremljevalnim bendom, 17:30. uri Nagovora 11. Mariborske vinske kraljice Ane Protner in mestnega viničarja Staneta Kocutarja in ob 18. uri Toti Big Band s pevci.

leave a reply