Peta oddaja Lent 2018

Peto festivalsko oddajo Lent 2018 je malce začinil dež, a to terenske in studijske ekipe ni zmedlo, da ne bi pripravili vsebinsko pestre oddaje.

Uvodoma smo se posvetili uličnemu gledališču. Vse in še več o slednjem, kar zadeva 26. Festival Lent, je povedal Marko Brumen, producent, ki je bil prvi nocojšnji gost. Pogovor z njim smo nadgradili s posnetki belgijskih ‘performerjev’, ki so samo za našo oddajo pokazali, kaj pripravljajo jutri, ko uradno nastopijo.

Seveda niti v današnji oddaji nismo mogli mimo včerajšnjega velikega koncerta Plavega orkestra na Glavnem odru na Dravi. Po koncertu, ki je bil prvi lentovski za to hercegovsko skupino, je namreč naš novinar Igor Mazul posnel daljši pogovor s ‘frontmenom’ zasedbe Sašo Lošićem, ki nam je zaupal veliko zanimivega. Med drugim, da bo v jeseni svojega življenja razpet med Ljubljano, Sarajevom, kjer živi zdaj, ter otokom Hvarom. Nemalo pozornosti sta z našim novinarjem posvetila tudi njegovi solo karieri, ki se med drugim ustavlja tudi pri filmski glasbi.

Aleš Novak je v nocojšnji oddaji napoved tekmovanje mladi stand up komikov, imenovano Mlade nade. Kdo bo dobil ‘lento’ najboljšega med mladimi, pa bomo izdali v jutrišnji oddaji.

Še ena pomembna kulturna institucija v mestu Maribor je, ki smo ji morali dati besedo. Zavoljo vpetosti v 26. Festival Lent ter dogodkov, ki jih pripravljajo v avgustu. Katarina Klančnik Kocutar, direktorica te ustanove, je predstavila vse omenjeno.

Na promenadi je Igor skupaj s producentko Alenko Klemenčič vabil na jubilejni 30. Folkart, podelil vstopnice za Terme Ptuj družini, ki je pravilno odgovorila na nagradno vprašanje ter napovedoval koncert Maje Keuc, ki se je danes pod umetniškim imenom Amaya vrnila v mesto, kjer je obiskovala srednjo šolo.

Nova šola iz spremenljivega vremena na Lentu ter polna bera dogodkov za vse nas prihaja skozi jutrišnjo šesto oddajo. Se gledamo!

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply