Po 20 letih obnovljeno kopališče

V občini Slovenska Bistrica so po dvajsetih letih dočakali obnovo edinega bazena. Dela se namreč že končujejo tako bodo prve kopalce pozdravili 24.junija. Kopanje bo za kopalce brezplačno, zato pričakujejo velik obisk, tudi do 250 oziroma 300 obiskovalcev letno.

Bazen v Slovenski Bistrici že leta čakal na obnovo. Zadnja leta so kopanje na bazenu omogočali s stisnjenimi pestmi, da se le ne bi zaradi slabih razmer, kaj zalomilo. Sedaj so ga uredili – podaljšali so ga za meter in pol, kupili novo bazensko tehniko, tlakovali okolico in uredili pomožne prostore.

Investicija je bila vredna dober milijon evrov, denar so zagotovili iz proračuna, saj evropskih sredstev za takšne investicije ni bilo na razpolago.

Med športnimi objekti pa obnovo čaka še športna dvorana, v kateri bi uredili še plezalni center. Investicija je vredna 7 milijonov evrov in naj bi trajala 2 ali 3 leta.

Na nedavni seji so občinski svetniki potrdili predinvesticijsko zasnovo in program za obnovo športne dvorane in novega Plezalnega centra. Tako bi pridobili obnovljeno dvorano, tribune, skladišča, 6 garderob, sanitarije, dodatne vadbene prostore, kotlovnico, pisarne in priročno skladišče.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW