Po lokalne pridelke v center mesta

Mariborska Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede je danes v središču Maribora odprla novo prodajno mesto univerzitetnega kmetijskega centra, kjer bodo odslej na voljo pridelki in izdelki iz njihovega posestva v Meranovem.

Današnjega odprtja sta se ob dekanu kmetijske fakultete Branku Krambergerju udeležila tudi rektor mariborske univerze Zdravko Kačič in župan Saša Arsenovič. Slednji je še posebej vesel, da je kiosk najela fakulteta, ki bo v njem vse dni, razen ob nedeljah, prodajala svoje pridelke in izdelke.

Da se z odprtjem trgovine fakulteta, ki sicer domuje v hoški občini, vrača v središče štajerske prestolnice in k svojim dolgoletnim kupcem, ki jih poznajo še s Trga Svobode, so veseli tudi na kmetijski fakulteti.

Rektor Univerze v Mariboru dr. Zdravko Kačič v prodajalni vidi tudi priložnost za promocijo in prepoznavnost Univerze.
Projekt je eden od mnogih, v katerih Mestna občina Maribor in Univerza uspešno sodelujeta, v bližnji prihodnosti pa se načrtuje tudi povezava Botaničnega vrta univerze v Mariboru z javnim potniškim prometom, kar bo še dodatno spodbudilo vrednotenje domačih, lokalnih dobrin.

Novost kioska pa bodo tudi zelenjavne košarice po naročilu. Stranke bodo namreč lahko po spletu, elektronski pošti ali v prodajalni oddali naročilo, naslednji dan pa prevzeli povsem svežo zelenjavo v košarici ter ob tem brezplačno prejeli še jabolčni sok.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW