Po sončni vzhod na Pohorje je prišlo več kot 700 obiskovalcev

Po lanski uspeli akciji »Od vzhoda do vzhoda«, ki jo je na Pohorje pripeljala Betka Šuhel Mikolič, je letos, na dan poletnega solsticija, potekala že druga ponovitev, in sicer dogodek »Po sončni vzhod na Pohorje«, ki je potekal danes, od 4.30 ure naprej, na vrhu Pohorja pri Bellevueju. Na Pohorje je bilo mogoče priti peš in z gondolo, ki je vozila od 4.30 naprej. Dogodka se je udeležilo več
kot 700 obiskovalcev, skupaj z donatorji pa so zbrali več kot 2.400,00 EUR. Dogodek se je na začetku oblikoval kot privatni dogodek in se nato na vsesplošno zanimanje spremenil v javni dogodek, idejni vodja katerega je bila Martina Rauter. Od 5. ure zjutraj so si skupaj ogledali sončni vzhod, in sicer ob spremljavi umirjene glasbe Kristalnega orkestra iz zavoda Šola luči, dokončno pa so se prebudili v družbi Akustičnega orgazma na koči Koča. Dogodek je imel tudi dobrodelen značaj. Vsi, ki so na Mariborskem Pohorju pričakali sončni vzhod in ob njegovih barvah ter energiji doživeli nepozabne trenutke, so obenem tudi pomagali humanitarnemu društvu UP-ornik. Tri mariborska javna podjetja, Energetika Maribor, Mariborski vodovod in Marprom, so namreč omenjenemu društvu, ki ga vodi Boris Krabonja, za vsakega udeleženca na dogodku »Po sončni vzhod na Pohorje« namenila po 1,00 EUR, torej skupno 3,00 EUR. Z donacijo sta se do sedaj priključili še dve podjetji, Neuroth in Press Clipping. S prispevki posameznikov so tako zbrali neverjetnih 2.465,94 EUR.

Organizatorji dogodka so zelo zadovoljni in obljubljajo, da bo dogodek prerasel v tradicijo. Zahvaljujejo se vsem, ki so z njimi sodelovali in so jih pri organizaciji dogodka podprli.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply