Po sončni vzhod na Pohorje

Na Mariborskem Pohorju bodo po lanski uspeli akciji »Od vzhoda do vzhoda« – to je pripeljala Betka Šuhel Mikolič – letos na dan poletnega solsticija ob 5.08 uri znova množično pričakali sončni vzhod. Letošnji dogodek »Po sončni vzhod na Pohorje«, ki ob gibanju in druženju vključuje še dobrodelno noto, se bo v četrtek, 21. junija, pri zgornji postaji gondole odvijal od 4.30 ure dalje.

Ob tej uri bodo za vse, ki se na Pohorje ne bodo odpravili peš, izredno zagnali gondolo. Na dan dogodka bo od 4.30 naprej odprta koča Koča, kjer bo na voljo kava po akcijski ceni, druženje ob sončnem vzhodu pa bosta popestrila Kristalni orekster iz Zavoda Šola in duo Akustični orgazem. Organizatorji na družbenem omrežju pišejo, da vse udeležence prosijo, da se glede prihoda na vrh Pohorja organizirajo in povežejo med seboj. Lanskoletne izkušnje so namreč pokazale, da je bilo za pravočasen prihod na vrh Pohorja potrebno od spodnje postaje Vzpenjače odriniti nakasneje ob 3.30 uri zjutraj. Daniti se prične okrog 4. ure zjutraj, zato se je zelo dobro opremit z manjšimi lučkami.

Na dogodku “Po sončni vzhod na Pohorje” bo sodelovalo tudi humanitarno društvo UPornik, ki ga vodi neutrudni Boris Krabonja. Tri mariborska javna podjetja – Energetika Maribor, Marprom in Mariborski vodovod, javno podjetje, d.d. so se povezala in rekla JA! Za vsakega udeleženca na dogodku bodo društvu UPornik namenila po 1,00 eur.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW