Počitnikovanje v Šentilju

V Medgeneracijskem centru Šentilj že od septembra 2015 izvajajo socialno-varstveni program, ki ga je do letošnjega julija obiskalo več kot 5500 uporabnikov vseh generacij. Programi so financirani s pomočjo občinskih sredstev, pa tudi z denarjem Zavoda za zaposlovanje in donatorskimi sredstvi. Strokovno vodenje izvaja Zavod Aloja iz Maribora, veliko delo pa opravijo prostovoljci.

Zadovoljiti želijo čim večje število želja in potreb uporabnikov, zato je ponudba zelo raznolika. Pripravljajo jutranjo rekreacijo, kreativne delavnice, likovne delavnice, strokovna predavanja, potopisna srečanja, pohode … Nanje vabijo učence osnovnih šol, otroke iz vrtca, uporabnike šentiljske enote VDC Polž, župnijo, sodelujejo pa tudi z različnimi ustanovami in društvi. »Trudimo se biti drug drugemu prijatelji in ustvariti varen prostor za vse udeležence. Dejavnosti, ki jih ponujamo, so zelo obiskane. Za otroke pripravljamo različne delavnice, ki so brezplačne in potekajo od ponedeljka do petka od 10 do 15 ure. Vsak dan skušamo organizirati nekaj posebnega – vodne igre, pohode, rafting po reki Dravi, ustvarjalne delavnice, obiskali pa smo tudi Zip line. Imamo veliko mlajših udeležencev od 5 let dalje pa vse do 15 let. Čeprav veliko dejavnosti počnemo skupaj, se včasih odločijo, da bodo eni raje igrali družabne igre, drugi pa barvali kamenčke,« je povedala Barbara Jambrošič, koordinatorka aktivnosti v Medgeneracijskem centru Šentilj.

Ob začetku počitnic so pričeli z brezplačnimi dejavnostmi za otroke , ki jih dnevno obišče kar 40 otrok. Udeleženka Zoja je nad njihovim programom navdušena: »Že od začetka obiskujem delavnice. Super je, ker ne delamo vsak dan isto. Doma pred računalnikom bi se samo dolgočasila in ne bi imela takšne dobre družbe. Tukaj pa se vsak dan dogaja nekaj novega, zato sem raje tukaj kot doma.«

Dejavnosti bodo na voljo do konca julija, potem pa spet zadnji teden pred začetkom pouka.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply