Pod Pohorje primerno oblečeni in z brezplačnim prevozom

Jutri na Snežnem stadionu 13.000 ljudi – na prizorišče se odpravite z avtobusom

Še samo en dan nas loči, do dolgo in težko pričakovanega velikega spektakla – koncerta dueta 2Cellos, ki se po štirih letih vračata v Maribor.  Organizatorji na Snežnem stadionu pod Pohorjem pričakujejo 13.000 obiskovalcev. Postavili so  veliki parter s sedeži in veličastni oder.

Seveda pa to pomeni precejšnjo obremenitev za promet in prizorišče. Zato organizatorji opozarjajo, da naj se obiskovalci odpravijo na prizorišče že ob 18. uri. Glede na to, da so napovedane nekoliko nižje temperature, priporočajo, da se temu primerno oblečejo, obiskovalci na stojiščih pa naj se obujejo primerno travnati površini. 

Blagajne bodo odprte od 17. ure naprej, vrata prizorišča pa bodo odprli ob 18. uri. V času do koncerta, ki se bo začel ob 21. uri, pa bosta obiskovalce zabavala didžeja in dve predskupini, poskrbljeno pa bo tudi za hrano in pijačo.

Z vstopnico do brezplačnega prevoza

Pod Pohorjem bodo na voljo parkirišča, ampak seveda v manjšem obsegu. Zato je podjetje Marprom poskrbelo, da se na prizorišče lahko odpravite z brezplačnim avtobusom, ki bo od 17.20 dalje na razpolago na liniji 6 (Vzpenjača). Na tej liniji bodo avtobusi (ob rednih še šest dodatnih) med 17.20 in 20.20 vozili neprekinjeno ali vsakih 5–10 minut, zatem bo veljal redni vozni čas, predvidoma od 23. ure dalje pa bodo avtobusi znova vozili neprekinjeno.

Poleg tega bodo v soboto v Mariboru vzpostavili še dve parkirišči P+R (park and ride); eno bo pri Vojašnici generala Rudolfa Maistra ob Engelsovi ulici, drugo pa pri trgovskih centrih Rutar in Bauhaus na Tržaški cesti. Z obeh lokacij bodo med 17.20 in 20.20 pod Pohorje vozili po trije avtobusi v časovnem razmaku okoli 10 minut, pozneje pa bodo od 23. ure naprej vozili od spodnje postaje Pohorske vzpenjače nazaj na parkirišči P+R.

Možnost brezplačnega prevoza lahko v soboto na vseh omenjenih avtobusih izkoristite tako, da se pri vstopu izkažete z veljavno vstopnico za koncert. Vabljeni, da za prevoz na prizorišče koncerta 2Cellos in pozneje povratek v mesto uporabite brezplačen avtobus in s tem prispevate k manjši gneči na parkiriščih pod Pohorjem.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply