Podravske občine dobile sredstva za brezplačni dostop do interneta

Evropska komisija je nedavno objavila izid prvega poziva pobude WiFi4EU za brezplačni dostop do brezžičnega interneta na javnih mestih. Na prvi poziv je prispelo tudi 125 vlog slovenskih občin, od katerih jih bo bon za vzpostavitev omenjene povezave v višini 15.000 evrov dobilo 89. Komisija je za prvi razpis namenila skupaj 42 milijonov evrov.

Na prvi razpis je sicer skupaj prispelo več kot 13.000 prijav. Med temi so izbrali 2800 občin, ki bodo prejele bone v vrednosti 15.000 evrov. Prihodnji dve leti bo komisija objavila še tri tovrstne razpise.

Kot so sporočili z ministrstva za javno upravo, bodo lahko občine, ki pri prvem javnem pozivu niso uspele, kandidirale na naslednjih javnih pozivih. Naslednji bo objavljen predvidoma v začetku prihodnjega leta.

V sklopu pobude za financiranje opreme za vzpostavitev brezplačne brezžične spletne povezave na javnih mestih bo Evropska komisija prihodnji dve leti objavila še tri razpise. Za vse štiri skupaj bo namenila 120 milijonov evrov in s tem vzpostavitev spletnega internetnega dostopa omogočila v 8000 občinah.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW