Poglej levo, desno in še enkrat levo

 

Prejšnji teden so se otroci vrnili v šolske klopi in vrtce, s tem pa so postali tudi bolj izpostavljeni udeleženci v prometu. Avto moto zveza Slovenije tako že četrto leto zapored v sodelovanju z avto-moto društvi po Sloveniji in Policijo pred in ob začetku šolskega leta izvaja kampanjo še 365 dni, s katero ozavešča, da se otroci vračajo v šolske klopi.
Tudi letos so v kampanji prisotne maske AMZS: Anja, Marko in Zdravko, ki na prehodih za pešce v bližini šol voznike že ob koncu počitnic opozarjale, čez koliko dni se otroci vračajo v šolo, sedaj pa s sloganom »še 365 dni« poudarjajo, da morajo biti vozniki na otroke v prometu pozorni vse leto.
Današnji dan na območju Policijske postaje Ptuj se je pričel na OŠ Ljudski vrt na Ptuju, nadaljeval na OŠ Hajdina in zaključil na OŠ Dornava. Otroci so v spremstvu maskot, policista in predstavnika Avto moto kluba Ptuj sprehodili okoli šole in obnovili osnovno znanje, kako se obnašati v cestnem prometu.
Projekt »Še 365 dni« vse udeležence v prometu in tudi pristojne institucije opominja, da je treba za varnost otrok v prometu skrbeti vse dni v letu, ne le na prvi dan ali prvih nekaj dni novega šolskega leta.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW