Poletno dogajanje v občini Starše tudi z EU sredstvi

Evropska komisija vsako leto objavlja razpis v okviru programa Evropa za državljane. S projekti in aktivnostmi v okviru tega programa želijo prispevati k seznanjenosti državljanov z Unijo, njeno zgodovino in raznolikostjo, pa tudi spodbujati evropsko državljanstvo ter izboljšati pogoje za državljansko in demokratično udeležbo na ravni Unije.

 

Evropa za državljane promovira skupno evropsko zgodovino in vrednote ter spodbuja evropsko državljanstvo in državljansko participacijo. Občina Starše je bila s projektom Razprava o prihodnosti EU na podeželju, v katerega so kot partnerji vključene pobratene občine, uspešna v sklopu »Pobratenje mest«.

 

Od leta 2014 do 2017 je bilo na razpisu programa Evropa za državljane izbranih že 29 slovenskih koordinatorskih projektov. V programu pa je v tem obdobju sodelovalo tudi več kot 160 partnerskih organizacij iz Slovenije, od tega kar 65 v letu 2017.

Za izvedbo projekta je Občina Starše pridobila 25 tisoč evrov. V okviru tega projekta pa bodo od 31. avgusta do 3. septembra potekale številne aktivnosti ob 800. letnici vasi Zlatoličje.

V začetku avgusta pa v občini Starše načrtujejo že 32. tradicionalni nogometni turnir Mirko Dobnik, ki bo letos ob posebnem jubileju združen s prireditvijo ob 50-letnici organiziranega igranja nogometa v Staršah.

Dogodka bosta potekala v Športnem parku Starše, in sicer v začetku avgusta. Sodelovale bodo nogometne ekipe iz občine Starše in drugih občin. V okviru 50. obletnice igranja nogometa v Staršah pa bodo organizirali prijateljsko nogometno tekmo med veterani NK Starše in NK Loka – Rošnja ter srečanje vseh bivših in sedanjih nogometašev in nogometnih delavcev NK Starše.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply