Policisti so imeli polne roke dela

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 228 klicev, od tega 88 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Želeli so v Slovenijo, a jim ni uspelo

Danes, zgodaj zjutraj so policisti  PMP  Gruškovje  v tovornem vozilu turških registrskih oznak, pri temeljiti mejni kontroli odkrili 3 državljane Afganistana in enega državljana Pakistana, ki so se skriti v nakladalnem prostoru vozila, poskušali izmakniti mejni  kontroli. Po končanem postopku jih bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Nesreča in nekaj tatvin

Včeraj zjutraj se je v enem od podjetij na Preradovičevi ulici v Mariboru zgodila nesreča pri delu, v kateri se je posebno hudo poškodoval 55-letni delavec iz Maribora. Z brusilko je brusil 2-tonsko kovinsko konstrukcijo, ki je bila postavljena na 15 cm kovinskem ogrodju. V industrijsko halo je med tem 36-letni moški pripeljal 3,5 tonsko prikolico, ki pa je ni zavaroval s podložkami. Ko se je prikolica premaknila in zadela ob kovinsko konstrukcijo, ki jo je 55-letnik brusil, je slednja padla iz kovinskega ogrodja, na noge brusilca in ga poškodovala. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje ogrožanje varnosti pri delu.

Zaradi vetroloma je revirni gozdar v Spodnji Polskavi pregledoval gozd. Ob tem je ugotovil, da je neznani storilec med 1. 8. 2019 in 18. 2. 2020, požagal in odtujil 25 hrastovih dreves, last 71-letne Mariborčanke. Materialna škoda znaša okoli 10.000 evrov.

Neznani storilec je včeraj med 14.35 in 14.40, v eni od prodajaln na Pobrežju v Mariboru, s prodajne police odtujil dve steklenički mini žganja in energijski napitek, v vrednosti nekaj evrov. Vse troje je skril v žep svoje jakne, odšel na blagajno, a tam plačal samo žemljice. Ko je želel zapustiti prodajalno ga je ustavil službujoči varnostnik, ki je preko video nadzornega sistema opazoval njegovo početje. Varnostnik ga je povabil v službene prostore, kamor pa storilec ni želel, ampak je varnostnika odrinil in pobegnil. Varnostnik je stekel za njim, ga dohitel, vendar ga je neznani storilec ponovno odrinil in zbežal.

Neznani storilec je med 11. in 18. 2. 2020, iz odklenjenega kovinskega kontejnerja, ki stoji na območju podjetja v občini Majšperk, odtujil transformator, znamke VEM, težak med 1800 in 2000 kg, star okoli 20 let.

Francozinji spodletel vlom v trgovino

Danes, okoli 5.25 je 33-letna francoska državljanka skozi dvokrilna vhodna vrata želela vlomiti v prodajalno v Šentilju. Med dejanjem jo je zalotila prodajalka te prodajalne, zaradi česar je osumljenka zbežala. O tem je prodajalka obvestila policiste, ki so osumljenko kmalu prijeli in pridržali. Kriminalistična preiskava je še v teku. Materialna škoda znaša okoli 2.000 evrov.

 

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW