Polovica okužb neznanega izvora

V Mariboru imamo po podatkih direktorja ZD Adolfa Drolca Jerneja Završnika več kot 40 okužb na 100.000 prebivalcev, kar pomeni, da je Maribor na rdečem seznamu: “Imamo 18 primerov, povezanih s praznovanjem 80. letnice, osem s praznovanjem fantovščine, štiri z obiskom nočnega kluba v Mariboru. Pri 50 odstotkih okuženih ne najdemo izvora okužb, kar je kritično, ker okužbam ne moremo slediti.”

Dovolj testov, a premalo osebja

V Mariboru opravijo štirikrat več testov kot so jih v prvem valu. Kot zagotavlja direktor je testov dovolj, a osebja za testiranje je premalo.

Poveljnik Civilne zaščite Maribor Samo Robič je poudaril, da se okužba naglo širi in da je veliko znakov asimptomatičnih, kar dodatno vpliva na širjenje virusa med ljudmi.

Podžupan je poudaril, da si zapiranja mesta ne morejo privoščiti, saj so gospodarske posledice velike. Ob tem pa je opozoril, naj se ljudje ne udeležujejo dogodkov, ki niso nujno potrebni. Kot je obljubil bodo situacijo spremljali in izvajali vse zaščitne ukrepe: ” Ne bi radi zaustavili življenja v mestu. Moremo pa vedeti, da je situacija zelo slaba.”

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW