Ponovno bo začel delovati Prostofer

V času, ko javni prevoz še ni deloval so se tisti občani Ruš, ki so brez avtomobila oz. uporabljajo Prostofer znašli v zadregi. Zlasti starejši. Tudi območni štabi Civilne zaščite po Sloveniji so se ukvarjali s tem vprašanjem, žal pa protokoli, ki bi urejali morebitne prevoze ljudi s pomočjo prostovoljcev še niso bili izdelani.

Iz občine Ruše pa so v teh dneh poslali sporočilo, da bo s ponedeljkom, 18. majem klicni center za naročilo prevoza s Prostoferjem ponovno pričel sprejemati rezervacije prevozov. Telefonska številka ostaja 080 10 10.

Pričetek izvajanja prevozov s Prostoferjem je načrtovan za ponedeljek, 25. maja. Storitev se bo izvajala v skladu z varnostnimi ukrepi in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki naj bi bil objavljen v prihodnjih dneh. Prav zagotovo pa se protokol prevozov ne bo bistveno razlikoval od zaščitnih ukrepov namenjenih taksi prevozom, ki so bili za najnujnejše opravke na voljo tudi v času najstrožjih ukrepov.

V občini Ruše je projekt Prostofer pričel delovati 15. novembra lani. Odziv starejših občanov Ruš je bil velik saj so beležili približno 40 prevozov na mesec. Prevoze opravlja 10 prostovoljcev, v prvih dveh mesecih delovanja pa ga je uporabljalo 32 starostnikov.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW