Pred-festivalski dogodki v Narodnem domu Maribor

Ta četrtek Narodni dom po dobrih dveh mesecih ponovno pričenja z dogodki v živo. Ker je vlada po novem dovoljuje zbiranje do 50 ljudi, seveda pod pogojem , da je med njimi mogoče zagotoviti ustrezno razdaljo. Za nekakšen uvod v letošnji, na glavo obrnjeni Festival Lent bo poskrbel Tadej Toš.

Velika dvorana v Narodnem domu je drugače sprejela tudi do 400 obiskovalcev. Za zagotavljanje varnosti in ohranjanje zdravja bodo v Narodnem domu vestno upoštevali vsa opozorila in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in po besedah organizatorjev zdrave pameti.

Kako zelo je publika pogrešala raznorazne prireditve je pokazala tudi prodaja vstopnic. Za četrtovo predstavo Tadeja Toša so bile vstopnice takoj razprodane, zato bo sledilo v prihodnjih dneh še več ponovitev.

Festival Lent, kot že znano bo letos povsem drugačen kot smo ga poznali pretekla leta. Eden izmed scenarijev predvideva, da bi festival v okrnjeni obliki bi lahko, po nekaterih napovedih zaživel šele konec avgusta. Organizatorji pa bodo najverjetneje letošnji program obogatili z domačimi izvajalci, ki so ne-nazadnje že od prve polovice marca povsem brez dela.

Festival Lent, kakršnega smo poznali včasih, torej 16 dnevno dogajanje na in ob promenadi, je zadnjič potekal leta 2014. Od takrat naprej se je dogajanje skoncentriralo na 9 oz. lansko leto 10 dni. Spremembe Festivala Lent v zadnjih letih, tudi lansko leto, ko je bila promenada skrajšana za več kot polovico, so povzročile, da ima festival vsako leto bolj boren obisk.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW