Pred štajersko-prekmurskim derbijem

V 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta v Ljudskem vrtu pomerila NK Maribor in NK Mura. Mariborčani so po porazu na večnem derbiju proti Olimpiji odločeni znova zmagati, nogometaši Mure pa so si preko osvojitve Pokala Slovenije že zagotovili nastop v evropskih kvalifikacijah , zato je pritisk po pozitivnem rezultatu zagotovo na strani Maribora.

Maribor je v Stožicah proti Olimpiji po več kot 6 letih znova doživel poraz, s katerim so se vijoličasti močno oddaljili od naslova državnega prvaka. Kljub temu pa po besedah trenerja Sergeja Jakirovića in nogometaša Aleksa Pihlerja slednji na pripravo tekme z Muro ne bo vplival.

Mariborčani imajo že nekaj časa velike težave na postavljeno obrambo nasprotnika, kar se je pokazalo tudi na tekmi z Olimpijo. Rešitve za to taktiko nasprotnikov za enkrat še niso našli, poskušali pa bodo zadetke dosegati tudi iz prekinitev, kjer bosta glavno vlogo prevzemala Amir Dervišević z asistencami in Nemanja Mitrović z kvalitetnim skokom, višino ter realizacijo.

Mura bo še toliko bolj nevarna ob dejstvu, da si je z osvojitvijo Pokala Slovenije že zagotovila nastop v kvalifikacijah za Ligo Europa. Poleg tega jih vodi Ante Šimundža, ki ekipo Maribora odlično pozna, saj je za Maribor, kot napadalec igral med leti 1991 in 1997, v treh sezonah od leta 2013 dalje pa je v klubu opravljal vlogo glavnega trenerja.

Pozitivna novica za moštvo Maribora je ta, da se po zlomu nosu v kader vrača Nemanja Mitrovič, Rok Kronaveter, zaradi lažje poškodbe mečne mišice za tekmo z Muro še ne bo kandidiral, poškodba Aleksandra Rajčevića pa ni tako resna, kot se je zdela v prvem trenutku.

Maribor bo torej proti Muri iskal nujno zmago za priključek v borbi za 16. naslov državnega prvaka. Vodilno Olimpijo čaka gostovanje v Kranju proti Triglavu. Ob morebitnem spodrsljaju Ljubljančanov, bi Mariborčani imeli še en razlog več za prepotrebno zmago, zavedajoč se, da prostora za napake več ni. V nasprotnem primeru bo lovorika najboljšega nogometnega kluba v državi prav gotovo pristala v prestolnici.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW