Premoženje z mariborskega dela Pohorja je prodano

cccc C@

Drago Dubrovski, stečajni upravitelj Športnega centra Pohorje, je na dražbi iztržil dobrih 200.000 evrov. Tudi na tej dražbi mu smučišče na areškem delu, ki jih je ponujal za 3,5 milijona evrov ni uspelo prodati.

Po več neuspešnih poskusih so uspeli prodati nekaj manjših zemljiških parcel in opremo za sistem zasneževanja akumulacijskega jezera Arena. Izklicna cena je bila 176.900 evrov.

Večino premoženja je odkupil javno podjetje Marprom, ki je tudi upravljavec žičniških naprav na Pohorju. Za 8630 evrov je odkupil solastniški delež na zemljiških parcelah med smučiščema Videc in Partizanka, za 19.700 evrov pa transformatorsko postajo Glažuta.

Za Areh nobenega zanimanja, kljub trikrat manjši ceni

Dodatno so prodali še hiško, ki je sestavljena iz treh bivalnih kontejnerjev, in vrtno hiško ob nogometnem igrišču. Oboje je kupila družina Ferk, ki ima že v lasti nogometno igrišče, pred kratkim pa so postali tudi najemniki treh pohorskih hotelov.

Kljub že šestemu poskusu pa Dubrovskemu še vedno ni uspelo najti kupca za areška smučišča, ki jih je prvič skušal prodati za 11,4 milijona evrov, a interesa ni bilo niti za odkup po ceni 3,5 milijona evrov. V ceno so vključeni obe vlečnici Partizanka, vlečnice Areška, Ruška, Orel, Žigart, Vali, Kekec ter obe vlečnici Cojzarica in šestsedežnica Pisker s pripadajočimi zemljišči, objekti in vso opremo za zasneževanje.

V prodajo se zdaj kot ločitveni upnik vključuje še DUTB, od njih pa bo odvisno, kako se bodo lotili novega poskusa prodaje.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply