Prenova Cafove ulice je končana

Pred slabimi tremi meseci, natančno 23. septembra se je pričel projekt Ureditev Cafove ulice, danes pa se končuje s primopredajo. Uradno bodo ulico odprli v torek, 17. decembra ob 19. uri, ko se prične tudi tradicionalni dogodek v organizaciji Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, Cafoodfest.

Ulica je sedaj zasnovana kot skupni prometni prostor za pešče, kolesarje in motorni promet. S preureditvijo je Maribor v svojem središču dobil nov, kakovosten in sodoben ter uporabnikom prijazen zunanji prostor. Vstop v ulico je urejen s potopnimi stebrički, hitrost vožnje pa je omejena na 20 kilometrov na uro.

Vrednost investicije je nekaj več kot 465.000 eur, naložbo pa sta sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Mestna občina Maribor je za prenovo Cafove ulice prodobila okoli 320.000 eur nepovratnih sredstev iz omenjenega sklada.

Režim izvoza iz garažne hiše na Cafovi ostaja nespremenjen. Vozniki lahko po izvozu iz garažne hiše zavijejo levo proti Trgu Borisa Kidriča ali desno proti Partizanski cesti. Uvoz v Cafovo ulico bo tudi od sedaj naprej mogoč le s Trga Borisa Kidriča. Za potrebe stanovalcev, gostinskih lokalov in ostalih poslovnih subjektov je omogočen dostop na preurejeno območje, urejena so tudi mesta za dostavo.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW