Prepričljiva končnica Maribora za zgolj -1 na lestvici

 

V 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Kranju pomerila NK Triglav in NK Maribor. Slednji je ob dejstvu, da je včeraj Olimpija proti Bravu visoko izgubila,  tekmo začel odločno in imel terensko premoč, ki pa nevarnejših akcij za dosego zadetka ni prinesla. Domači so na igrišču stali zelo kompaktno in favoriziranim gostom niso dopuščali veliko prostora za kombiniranje, kar je posledično vplivalo na zelo izenačeno tekmo, dvoboji pa so potekali večinoma na sredini igrišča.

Anemičen prvi polčas Maribora

V 37. minuti si je Maribor po asistenci Roka Kronavetra in strelu Luke Zahovića priigral izjemno priložnost za vodstvo, vendar je dvakratni najboljši strelec lige meril naravnost v domačega vratarja Jalena  Arka. Takšne priložnosti “ena na ena” z vratarjem pa moštvo, ki se bori za prvaka praktično mora izkoristiti, še posebej če gre za tako “zaprto” tekmo, kot je potekala v gorenjski prestolnici. V končnici prvega polčasa je Marten Wilmots po predložku žogo z glavo zadel nenatančno in polčas dvoboja med 8. in 2. uvrščenim moštvom Prve lige Telekom Slovenije se je končal z rezultatom 0-0. Lahko bi dejali, da je Maribor že tretjo tekmo v prvem polčasu odigral zelo jalovo, brez tiste prepotrebne želje po vodstvu in ideje v igri.

Vodstvo Triglava

V 51. minuti je Denis Klinar z izjemno močnim strelom iz približno 30 metrov zadel vratnico, če bi žoga zadela mrežo pa bi šlo za pravcati “evrogol”. Jakirović je v drugem polčasu zahteval hitrejše oddajanje žoge in več poizkusov strelov iz razdalje. Po izjemni priložnosti Maribora pa je povedel Triglav, ko je Kristjan Arh Česen po vnovični veliki napaki Kenana Pirića žogo poslal v mrežo vijoličastih. 1-0. Zaradi zaostanka je bil Sergej Jakirović prisiljen nekaj spremeniti, iz igre sta odšla Rudi Požeg Vancaš in Blaž Vrhovec, ki sta ju zamenjala rezervista Felipe Santos in Amir Dervišević. Ta naveza je na prejšnjih dveh tekmah neposredno prinesla dva zadetka iz enajstmetrovke, ki ju je priigral Santos zadel pa Dervišević.

“Atomski” zaključek Maribora, evrogol Derviševića

Sledilo je obdoje rahlega pritiska Maribora, vendar brez pravega učinka. Triglav se je namreč pričakovano povlekel v obrambno držo in se osredotočal predvsem na protinapade. Trener Maribora je zato menjal še Denisa Klinarja, Jasmina Mešanovića in Roka Kronavetra in jih nadomestil z Aleksom Pihlerjem, Marcosom Tavaresem in Andrejem Kotnikom. V 79. minuti pa je kot izvajal Amir Dervišević in zadel iz nemogočega položaj v tipično svojem nepredvidljivem slogu. Eden najlepših zadetkov v tej sezoni zagotovo. 1:1.

V naslednjem napadu pa je Maribor zadel še drugič. Z izjemno natančno globinsko podajo je Felipe Santos našel utekajočega Luko Zahovića, ki je rutinirano žogo po tleh poslal mimo nemočnega Arka. 1-2. Zahović pa se je praktično v naslednji akciji spet znašel povsem sam pred domačim vratarjem, vendar je nesebično podal kapetanu Marcosu Tavaresu, slednjemu pa iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti. Maribor je kasneje tekmo mirno pripeljal do konca in z zmago 1-3 še enkrat več dokazal kako široko in kakovostno klop premore. Z novimi tremi točkami pa so se tako vijoličasti povzpeli na 2. mesto lestvice in za Olimpijo zaostajajo zgolj za točko, tako da se nam obeta sila zanimiva končnica slovenskega prvenstva, katerega prvi favorit za osvojitev je zaradi zgoraj omenjenih dejstev samo še eden, NK Maribor.

 

Triglav – Maribor 1:3 (0:0)

Kranj – Športni center. 350 gledalcev. Glavni sodnik: Bojan Mertik (Odranci).

Strelci: 1:0 Arh Česen (53), 1:1 Dervišević (77), 1:2 Zahović (83), 1:3 Tavares (85).

TRIGLAV: Arko, Rogelj, Arh Česen, R. Wilmots (od 88. Šalja), Kumer, Gliha, Mertelj, Udovič (od 88. Mlakar), M. Wilmots (od 77. Janković), Čerimagić, Beciri (od 72. Majcen). Trener: Vlado Šmit.

MARIBOR: Pirić, Klinar (od 69. Pihler), Rajčević, Mitrović, Kolmanič, Vrhovec (od 58. Dervišević), Cretu, Kronaveter (od 77. Tavares), Mešanović (od 77. Kotnik), Požeg Vancaš (od 58. Felipe Santos), Zahović. Trener: Sergej Jakirović.

Rumeni karton: M. Wilmots (59); Kolmanič (22), Rajčević (64), Kronaveter (76).

 

Vrhunci tekme:

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW