Pričel se je Nacionalni teden prostovoljstva

Slovenska filantropija že dvajseto leto zapored organizira nacionalni teden prostovoljstva. Letos ga prirerajo pod sloganom Odpravimo diskriminacijo! Nacionalni teden prostovoljstva bo potekal do konca tedna.

Vir: VitalEnglish

Bo besedah izvršne direktorice Slovenske filantropije Tereze Novak, prostovoljstvo povezuje ljudi dobre volje. Gre za po povezovanje ljudi, ki ne morejo poskrbeti zate in svoje družine in tistih, ki svoj čas podarijo.

V okviru tedna prostovoljstva bosta potekala dva osrednja dogodka. Veseli in Slovenski dan prostovoljstva. Slednji bo potekal jutri v Črni na Koroškem, v okviru dogodka pa bodo podelili nazie za Naj mentorja in Naj mentorico prostovoljcev, Naj prostovoljen in Naj prostovoljka in Prostovoljstvu prijazno mesto.

Veseli dan prostovoljstva bo v četrtek potekal v Ljubljani, pričakujejo pa 80 prostovoljskih organizacij in več sto prostovoljcev iz vse Slovenije. Dogodki se bodo zvrstili tudi v drugih mestih, v Novi Gorici, Murski soboti, Logatcu, Ljutomeru, Žalcu, Metliki, Črnomlju in Vipavi.

V okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva, pa mreža prostovoljskih organizacij v Mariboru pripravlja Festival prostovoljstva in vrsto dogodkov, ki se bodo zvrstili od 13. do 19. maja. Vsekakor priložnost, da pobližje spoznate delo prostovoljce in se mogoče odločite za kaj podobnega tudi sami. Pekarna Magdalenske mreže pa 21. maja vabi tudi v Vetrinjski dvorna izobraževalni dogodek Dajmo solidarnosti zagon, kjer bodo naslavljali tematiko solidarnosti in kaj le-ta pomeni, spregovorili pa bodo tudi o možnostih za sodelovanje v solidarnostnih aktivnosti doma ali v tujini.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply