Pričenja se Festival Stare trte

 

Ta petek se v Mariboru pričenja vsakoletni Festival Stare trte, vinsko, kulinarično in kulturno obarvan festival, ki ga organizira Zavod za turizem Maribor – Pohorje v sodelovanju z lokalnimi ponudniki.
Festival bo potekal 10 dni v katerem bo sodelovalo kar 28 organizatorjev, tako tistih, ki nagovarjajo lokalno prebivastvo, kot tudi tistih, katerih ponudba je namenjena predvsem obiskovalcem mesta. Letošnji Festival Stare trte se zaključuje v nedeljo,22. Septembra s 33. Svečano trgatvijo nastarejše trte na svetu.
Letošnja letina bo po mnenju mestnega viničarja količinsko izjemna. Že pogled nepoznavalca opazi, da je nastarejša trta letos obrodila zelo dobro.
Festival Stare trte je le eden izmed dogodkov pod okriljem Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, ki vključuje najstarejšo trto na svetu.
Prejšnja leta se je Festival Stare trte pričenjal s trgatvijo in končal z največjim Martinovanjem v Sloveniji. Leto se festival s trgatvijo zaključuje, kar pa ne pomeni, da leto Martinovanja v Mariboru ne bo.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW