Pričetek del na Glavnem trgu in koroški cesti

 

Predvidoma konec oktobra se bodo pričela dolgo pričakovana dela na Glavnem trgu in Koroški cesti. Pričetek projekta je bil načrtovan letos poleti, vendar se je zamaknil v jesen, kar pomeni, da bodo dela ivedena v najbolj neugodnem času leta, pozimi. Celotna vrednost projekta je 4,9 mio EUR, od tega 2,1 mio EUR sofinancira Evropska unija iz kohezijskega sklada.

Testna polja bodo postavjena na sedežu podjetja Nigrad. Časovni rok za obnovo tako Glavnega trga kot koroške ceste je za vsakega 3 mesece. Izvajalec pa bo z deli pričel na Glavnem trgu.

V času del na Koroški cesti bo tam popolna zapora, kar pomeni da bo spremenjena tudi trasa avtobusov javnega potniškega prometa, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Maribor mesto se bodo za čas del preselili na Glavno avtobusno postajo Maribor. Popolne zapore ceste pa v nobenem primeru niso veseli gostinci.

Koroška cesta bo tudi po prenovi urejena za dvosmerni promet, bo pa hitrost vožnje omejena na do 20 kilometrov na uro.

V času popolne zapore Koroške ceste bo več prometa na samem Lentu, del prometa bo preusmerjen na Ruško cesto, Koroški most, bolj obremenjen bo Titov most ter Mladinska in Maistrova ulica.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW