Prihodnji teden v znamenju užitka ob branju

Prihodnji torek se začenjajo že 22. dnevi knjige v Mariboru. Organizatorji obljubljajo bogat literarni program

Mladinski kulturni center Maribor letos že dvaindvajsetič v počastitev svetovnega dneva knjige pripravlja bogat večdnevni literarni program s knjižnim sejmom in okrog osemdesetimi dogodki na različnih lokacijah v Mariboru in okolici.

Programski odbor festivala “Ko te napiše knjiga 2019” so letos v središče programskih vsebin postavili užitek – užitek branja, užitek besedila in užitek umetniškega dela. “Zanimali nas bodo prostori bralnega užitka, zanimalo nas bo vse to, kar je posredno in neposredno povezano z branjem,” je ob predstavitvi letošnjega festivala povedala programska koordinatorica Petra Kolmančič.

Tudi letos knjižni sejem

Program festivala bo tudi letos sestavljal knjižni sejem s spremljevalnim programom na odprtem odru na Grajskem trgu, več literarnih in strokovnih vsebin povezanih z letošnjo temo festivala, številne prireditve in razstave na različnih lokacijah v mestu. V osrednjem delu programa bo na Literarni postaji Mariborske knjižnice gostoval Andrej Rozman – Roza, pesnik, pisatelj, dramatik, igralec in prevajalec.

Na dveh velikih večernih branjih, enem proznem in drugem pesniškem, bodo nastopili Andrej Blatnik, Davorin Lenko, Lidija Dimovska, Andrej E. Skubic, Maja Vidmar, Jure Jakob, Esad Babačić in Barbara Pogačnik.

Na strokovno televizijsko debato o užitkih sodobnega časa so organizatorji povabili Bojana Musila, Primoža Reparja, Majo Vidmar in Melanijo Lariso Fabčič. V Univerzitetni knjižnici Maribor pripravljajo Borut Gombač, Jerneja Ferlež in Boštjan Lah razstavo na temo prostorov bralnega užitka.

Še tretjič zapored bo potekal tudi vodeni literarni sprehod po središču mesta za najmlajše. Več podrobnosti o dogodkih, ki jih pripravljajo organizatorji festivala si lahko ogledate na tej povezavi.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply