Primeri dobrih praks ravnanja z odpadki v središču srečanja partnerjev v Mariboru

Jutri in v sredo bo v hotelu City potekalo prvo tematsko srečanje partnerjev evropskega projekta WINPOL, katerega del je tudi Snaga. Sodelovanje v evropskem projektu WINPOL jim omogoča izmenjavo dobrih praks, hkrati pa tudi razvoj lastne strategije za obdobje 2020 – 2025 s poudarkom na takšnem razvoju, ki bo konkurenčen v evropskem merilu.

Projekt traja do novembra 2022, Snaga pa je v tem času upravičena do namenske porabe 150.662 € evropskih evrov.

V projektu sodeluje devet partnerjev iz različnih evropskih držav, jutri in v sredo pa bodo predstavljali in izmenjali prakse, ki jih uporabljajo v ravnanju z odpadki s ciljem izboljšati politike ravnanja z odpadki s spodbujanjem uporabe inteligentnih sistemov in načrtovanja.

Medtem ko se bomo Slovenci, Španci in Grki osredotočili na zbiranje in uporabo podatkov v sistemu zbiranja odpadkov, bodo Belgijci predstavili svoje izkušnje in sisteme na področju analiziranja podatkov s ciljem hitrejšega prilaganja bistvenim spremembam v procesu ravnanja z odpadki.

V tretjem delu predavanj bodo v ospredju sodobna komunikacijska orodja, ki jih uporabljajo pri komunikaciji z uporabniki. Udeleženci dvodnevnega seminarja si bodo jutri popoldne ogledali Center za pripravo sekundarnih surovin, že zjutraj pa jih bo pozdravil podžupan Mestne občine Maribor dr. Samo Peter Medved.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply