Prireditve v Mariboru in okolici na pustni torek

Če še niste uspeli ujeti vlaka množičnih pustovanj po Sloveniji, lahko k sreči še vedno izkoristite to priložnost. Predstavljamo sklop prireditev, tako za mlade kot nekoliko starejše, ki se bodo jutri odvijale v Mariboru in širši okolici.

Pustovanje na Trgu Leona Štuklja

Jutri ob 15.30 se na Trgu Leona Štuklja začne “Veliki tradicionalni Zepeemov pust” v organizaciji Zveze prijateljev mladine (ZPM). Nastopili bodo glasbena skupina The Plut Family in Boštjan Klun. Zimo bodo odganjali tudi kurenti Etnografskega društva Kurent, svoje talente pa bo otrokom pokazal cirkuški umetnik Piko Jakob. Za najboljše maske organizator obljublja lepe nagrade, vse maškare pa dobijo tudi gratis krof.

Pustovanje s Čuki v Europarku

Tudi v Europarku bo jutri veselo vse od 17. ure naprej, ko bodo najmlajši lahko zaplesali in se veselili ob živahnih ritmih priljubljene skupine Čuki. Vse pridne mravljice in »ko-ko-koške« bodo lahko rajale vse do onemoglosti. Da jim med rajanjem ne bo zmanjkalo energije, se bodo lahko tudi na pustni torek posladkale s slastnimi krofi.

Pustna zabava v Rušah

Veselo pustovanje si lahko obetate tudi na Velikem drsališču Ruše, ob 17. uri. Organizator obljublja krofe za vse pustne maske in nagrade za najbolje našemljene. Dogodek prireja Javni zavod Cezam in Občina Ruše. Nastopili bodo otroci Društva prijateljev Mladine Ruše, Mažoretni in twirling kluba Ruše, Plesna skupina Metuljčice KUD Bezena.

Za študente pustna zabava na Štuku

V kampusu Gosposvetska bo potekala velika povorka z lepimi nagradami za najboljše maske z začetkom ob 21. uri. pustovanje se bo nadaljevalo na Štuku, nastopajoči pa zaenkrat ostajajo skrivnost. Za vse maske bo vstop prost, sicer je vstopnina 5 evrov.

Pustna zabava v Trustu

Za pustno rajanje so poskrbeli tudi nedaleč proč, v klubu Trust. Pustno rajanje bo potekalo v dveh nadstropjih. Za najboljše posamične in skupinske maske bodo podelili nagrade v skupni vrednosti cca 600 evrov. Pustovanje v kavarni se prične ob 21:00 uri, klub pa odpre svoja vrata ob 22:00 uri.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW