Priznanja za več letna članstva v Območno obrtni zbornici Maribor

Območna obrtna zbornica Maribor je tudi letos tradicionalno podelila priznanja jubilantom, obrtnikom, ki so že desetletja člani zbornice in pomembno prispevajo k promociji obrtništva v okolju. Osnovno poslanstvo Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor je servisiranje obrtnih in drugih podjetniških poslovnih subjektov. Lansko leto so praznovali 45 let obstoja, izzivov za prihodnost pa tudi po tej prehojeni poti ne manjka.

Ohlajanje svetovnega gospodarstva je zagotovo ena izmed tem letošnjega leta. Tudi ohlajanje rasti slovenskega gospodarstva se je v tretjem trimesečju letošnjega leta nadaljevala. V začetku leta je bila realna rast BDP 3,3 odstotka, v drugem se je umirila na 2,4 odstotka, v tretjem trimesečju je bila še nekoliko nižja.

Območna obrtna zbornica Maribor šteje okrog 1.400 članov, ki skrbijo za pribl. 10.000 delovnih mest. Vsako leto ob koncu leta podelijo tudi jubilejne nagrade. Za tiste, ki so člani zbornice že več kot 10 let. In najpomembnejše nagrade tistim, ki so člani Območne obrtne zbornice Maribor že pol stoletja.

Za 50 let članstva v Območni obrtni zbornici Maribor so podelili priznanja 5 obrtnikom: Steklarstvu Mlakar, ki že z drugo generacijo uspešno posluje na Teznu v Mariboru; Janezu Šauperlu, ki je svojo obrt strojnih instalacij pričel v neugodnih časih, a vztrajal; Jasna Vukašin, ki nadaljuje tradicijo družinskega podjetja v Baru s prenočišči Milena; Iztok Murko iz Avtoličarstva Murko ter Milena Lalić, mariborska urarka, ki je svojo obrt začela maja leta 1969, je promotorka svojega poklica in dokaz, da sta vztrajnost in iznajdljivost bistvena za zgodbo, ki je dolga že več kot pol stoletja.

V njenem urarstvu na Slovenski ulici, še danes skrbi, da smo v koraku s časom, hkrati pa pomembnost poklica urarja širi med generacije, ki v obrtništvo šele prihajajo. Letos praznuje 50 let, odkar je postala članica Območne obrtne zbornice Maribor in še danes pomembno prispeva k širjenju zavesti o pomembnosti poklicev, ki jih vsakodnevno potrebujemo, hkrati pa že predstavljajo ogroženo vrsto.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW