Projekt Magna poteka po načrtih

Slika je simbolična

Magnina lakirnica v Hočah pri Mariboru raste po načrtih. Sicer še čakajo na okoljevarstveno dovoljenje, proizvodnjo pa naj bi zagnali prihodnjo pomlad.

V lakirnici naj bi do leta 2022 delalo 400 ljudi.  Za gradnjo prve faze je Magna dobila tudi 18 milijonov evrov državne pomoči, medtem ko naj bi drugo fazo postavili brez državnih spodbud. Ta pa naj bi prinesla še vsaj 1000 novih zaposlitev.

Zraven same tovarne bodo imeli tudi železnico, ki bo zgrajena že v času prve faze. Uredili bodo tudi nekatere cestne povezave, pločnike, kolesarsko stezo in avtobusno postajališče ter zagotovili preplastitev ceste.

Projekt Magna v štirih fazah

Magna pa ima poleg lakirnice še dodatne načrte.  Sodeč po vlogi, ki so jo oddali na Agencijo RS za okolje in prostor v drugi fazi načrtujejo avtomobilski obrat, kjer bi letno proizvedli 126.900 avtomobilov na leto. V obratu naj bi delali tri izmene po 7 ur in pol med ponedeljkom in petkom, vikendi pa bi bili prosti. A četudi bodo pridobili okoljevarstveno soglasje za drugi del projekta, začetek gradnje ne bo odvisen od pridobivanja dovoljenj, ampak od števila novih naročil, so pojasnili v podjetju.

Tretja faza bi prinesla še širitev avtomobilskega obrata, četrta pa dodatno lakirnico. Vsaka izmed faz ima torej že vnaprej opredeljeno število delovnih mest. Skupno bi bilo lahko v Magni zaposlenih 6000 ljudi.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply