Prometna strategija mestnega jedra

V MO Ptuj so uredili prometno signalizacijo znotraj cone umirjenega prometa, na Miklošičevi ulici so postavili nov potopni val, ki preprečuje nedovoljen vstop avtomobilov v peš cono. Na Medobčinskem redarstvu Ptuj pa so pojasnili, da je bila sprememba signalizacije nujna, saj je v preteklosti prihajalo do številnih kršitev, ki so ogrožale tako pešce in kolesarje, kot tudi ostale udeležence v prometu.

S sprejetjem novega odloka o ureditvi cestnega prometa na območju MO Ptuj so na območju upravne enote vzpostavili brezplačno območje kratkotrajnega parkiranja do 60. minut

Znotraj območja umirjenega prometa je nujno upoštevati omejitev hitrosti, saj gre za cono, kjer imajo prednost pešci in kolesarji.
Uvedli pa so tudi dve dodatni mesti za dostavna vozila, saj jih je v zadnjem času zelo primanjkovalo.
Kršitev glede parkiranja v območju umirjenega prometa je bilo v zadnjem času kar veliko, razlog za to pa so predvsem dokaj nizke kazni za prekrškarje.

Ureditev potopnega valja na Miklošičevi ulici pa je bil neizbežen, saj so nekateri udeleženci cestnega prometa svoja vozila parkirali v strogem mestnem središču, ki za to sploh niso namenjena.

Na območju MO Ptuj, kjer potekajo intenzivni nadzori hitrosti udeležencev v prometu, se stanje izboljšuje, problem pa še vedno predstavlja nedovoljena uporaba mobilnih telefonov med vožnjo in parkiranje vozil v območjih, kjer to ni dovoljeno. Vseeno pa na Medobčinskem redarstvu Ptuj upajo, da bo nova prometna signalizacija zagotovila zavidljivo raven upoštevanja parkirnega reda.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW