Prostor je, zmanjkuje pa osebja

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so minuli konec tedna potrdili okužbo z novim koronavirusom pri 11 zaposlenih na kliniki za interno medicino. Dodatno je zaradi tega v samoizolaciji še okoli 30 ljudi in glede na naraščanje bolnikov s težjimi poteki covida-19 je stanje zaskrbljujoče.

Okužba z novim koronavirusom se je na zaposlene na kliniki za interno medicino prenesla z dveh okuženih oseb, ki so ju zaradi urgentnega stanja, ne zaradi covida-19, prepeljali k njim na zdravljenje iz Doma Danice Vogrinec Maribor.

Od preklica epidemije ukrepov varovanja v UKC Maribor niso sprostili, a glede na to, da narašča število okužb v regiji, je zelo zelo težko preprečiti vnos v ustanovo.

Če se bo naraščanje števila hudo bolnih zaradi covida-19 nadaljevalo, bodo sprožili nove ukrepe, ki vključujejo vzpostavitev enotne vstopne točke v klinični center ter novih enot za bolnike s covidom-19.

Trenutno imajo v UKC Maribor 20 bolnikov s covidom-19, še trije so na intenzivni negi na ventilatorjih. Težav s prostorom nimajo, imajo pa velike težave z ustrezno usposobljenim osebjem.

Računajo, da bi v končni fazi zagotovili največ deset postelj za intenzivno nego bolnikov s koronavirusno boleznijo, nato pa bi se zanje odprla še celjska bolnišnica.

Covid bolniki se trenutno nahajajo v covid 2 stavbi, če bo potrebno se bo odprla tudi dtara stavba infekcijskega oddelka, pripravljena pa je tudi etaža na psihiatriji.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW