Prva oddaja Lent 2018

V prvi oddaji Lent 2018 na NET TV smo si na kratko ogledali lanskoletno dogajanje in povzeli četrt stoletja Festivala Lent. Takoj smo se podali v 26. Festival, ki letos prinaša nekaj novosti in dolgo pogrešani glavni oder na Dravi.

Voditeljica Staša Berus se je v studiu najprej pogovarjala z Danilom Roškerjem, direktorjem SNG Maribor, ki je povedal tudi več o spektakularni uprizoritvi Labodjega jezera, ki se po 20. letih znova vrača na Glavni oder Festivala Lent.

S promenade se nam je javljal Igor Mazul, ki je preveril dogajanje na že omenjenem Glavnem odru in se pogovoril z Edwardom Klugom, z Jadranko Juras poklepetal o njenem povratku v mainstreamovske vode in njenem nastopu na Jurčkovem odru in z Janezom Bončino Benčem, o njegovih uspešnicah, ki jih je v bolj jazzovski preobleki predstavil v Sodnem stolpu.

V studiu se nam je pridružil tudi Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor, ki je povedal, da so ob podpori Mestne občine Maribor ponovno postavili Glavni oder na Dravi in da trend prodaje Lent počasi narašča.

Branko Rokavec iz Kolesarskega kluba Branik pa nam je več povedal o 40. Kolesarskem maratonu okoli Pohorja.

Na promenadi smo podelili tudi dnevno Lento ter gledalke in gledalce pozvali k sodelovanju pri nagradnih igrah.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply