Ptujska urgenca brez zagotovil novega ministra

Projekt urejanja ptujske urgence se že nekaj časa zapleta. Naprej Cerarjeva vlada ni imela dovolj denarja, po akciji zbiranja sredstev s pomočjo lokalnih gospodarstvenikov pa je denar le našla. Trenutni minister za zdravje Samo Fakin pa se ptujske urgence nekako izogiba. Čeprav je zadnje čase obiskoval številne slovenske bolnišnice, si za ptujsko – kljub prošnjam vodstva – doslej še ni vzel časa. Dokumentacijo o projektu izgradnje urgentnega centra na Ptuju so mu posredovali že v začetku oktobra, od takrat pa se ne odziva.

Kot smo izvedeli so v Ptujski bolnišnici na ministrstvo za letos že posredovali tri možne projektne variante. Edina sprejemljiva za vodstvo ptujske bolnišnice je sicer prva, pri kateri bi se izvedla gradbena dela za klet in pritličje, v 1. nadstropju pa le do 3. podaljšane faze. Ocenjena vrednost projekta znaša 5,5 milijona evrov.

Navede številke niso realne

Predsednik sveta Splošne bolnišnice Ptuj Bojan Pahor dvomi, da so navedene številke realne. Čeprav gre za tri popolnoma različne inačice projekta, je cena zelo primerljiva. Prva faza predvideva klet in pritličje, v 1. nadstropju pa le do 3. podaljšane faze, pri drugi varianti  bi zgradili klet in pritličje (brez prvega nadstropja), pri tretji pa klet in pritličje, prvo nadstropje pa bi bilo brez oken in fasade. Čeprav gre za precejšnje razlike v gradbeno – obrtniških delih pa je znesek za izgradnjo zelo primerljiv med 5,3 milijoni in 5,5 milijoni evrov.

leave a reply