Ptujska urgenca po polžje

Medical vital signs monitor instrument in a hospital. This health care device displays and monitors heart rate and oxygen levels in hospital patients

Projekt gradnje urgence v okviru Splošne bolnišnice Ptuj se premika po polžje. Županom občin Spodnjega Podravja je počasi dovolj mencanja in zapletov.

V gradnji nove mreže urgentnih centrov, ki so se širom Slovenije gradili z evropskimi sredstvi, je Splošna bolnišnica Ptuj sprva izpadla. Kasneje je država gradnji le prižgala zeleno luč, a se stvari premikajo zelo počasi. Letos spomladi objavljen razpis za izbiro izvajalca del je bil namreč razveljavljen. Razlog pa napake v razpisni dokumentaciji. Slednja se sedaj popravlja oziroma novelira, kot pravijo odgovorni.

Projekt naj bi po ocenah stal okoli 3,4 milijona evrov. Večino, 2,5 milijona sredstev, naj bi zagotovila država. Ptujska bolnišnica naj bi primaknila dobrih 200 tisoč evrov, okoli 600 tisoč pa občine Spodnjega Podravja, za katerih občane je SB Ptuj domicilna sekundarna in terciarna zdravstvena ustanova.

So pa se včeraj župani Spodnjega Podravja srečali na kolegiju v Majšperku. Pod drobnogled so vzeli stanje projekta. Mestno občino Ptuj so pooblastili, da predlaga predstavnika v gradbeni odbor, državo pa pozvali, naj zagotovi dodatna sredstva.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply