Ptujski starši sprožili peticijo zoper podražitev vrtca

Z začetkom meseca februarja se dražijo ptujski vrtci. Kot je zatrdila ptujska županja Nuška Gajšek je podražitev neposredna posledica dogovora s sindikati. “Stroški dela v vrtcu znašajo več kot 80 odstotkov cene. Občine so že brez tega dodatnega bremena podhranjene, glede na vse tisto, kar ji država nalaga,” je povedala Gajškova.

Starši sprožili peticijo proti dvigu cen

In čeprav so starši vse dosedanje dvige cen sprejeli relativno mirno, tokratni očitno ne bodo. Minuli teden je skupina staršev sprožila peticijo in začela zbirati podpise proti zvišanju cen vrtcev na Ptuju. V samo nekaj dneh so zbrali več kot 200 podpisov proti podražitvi. “Čemu zvišanje cen že tako najdražjega vrtca v Sloveniji? Ni osnove in podlage, saj sprememb v vsebini in standardu ni,” so zapisali starši.

Ptujski svetnik Rajko Fajt je že ob sprejemu predloga za dvig cen napovedal, da tokratne podražitve programov v Vrtcu Ptuj starši ne bodo mirno sprejeli. Kljub njegovim pomislekom so svetniki predlog za dvig cen z veliko večino potrdili.

Za vrtce bi občina potrebovala 400.000 evrov več

Kot je razložila Gajškova bi občina potrebovala skoraj pol milijona evrov, če bi staršem želeli subvencionirati višjo ceno in se jim torej podražitev ne bi poznala na položnici. “Iz proračuna že namenjamo 3,4 milijona evrov, dodatna sredstva pa bi lahko zagotovili le, če bi neposredno posegli v investicijski denar, ki ga je že tako premalo,” je še zaključila Gajškova.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply