Razpis za zahodno obvoznico končno objavljen

Na portalu javnih naročil je Direkcija za infrastrukturo objavila razpis za gradnjo zahodne obvoznice v Slovenski Bistrici.

Rok za oddajo ponudb je 27. februar, pri izbiri izvajalca pa bo najpomembnejše merilo ponudbena cena. Izbrani izvajalec pa bo moral vsa dela opraviti v 480 dneh.

Gre za II. etapo zahodne obvoznice Slovenska bistrica, v sklopu katere bodo zgradili dobre 1,3 kilometre dolgo dvopasovno cesto s kolesarsko stezo in pločnikom na obeh straneh ceste, priključne ceste, križišča ter uredili odvodnavanje padavinskih in odpadnih vod. Sočasno bo poskrbljeno tudi za elektroenergetsko infrastrukturo, plinsko, vodovodno, telekomunikacijsko in kabelsko omrežje.

Projektantska ocena vrednosti del znaša 7,2 mio evrov, dejanska cena dela pa bo znana po končanem javnem razpisu.

Za dokončanje zahodne obvoznice sei že nekaj časa prizadeva predvsem podjetje Impol, ki je eden največjih slovenskih izvoznikov. Podjetje je že leta 2018 podpisalo sporazum s prejšnjim infrastrukturnim ministrom, na podlagi katerega naj biz gradnjo obvoznice že pričeli, vendar vlada vse do letos za dogovor ni uspela zagotoviti denarja.

Dela na zahodni obvoznici bi se lahko pričela sredi letošnjega leta, v letu 2012 pa nadeljevala in tudi zaključila.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW