Razširjen center nevarnih odpadkov

Z novo naložbo so v Saubermacherju dodatno pripomogli k izboljšavi okoljskih standardov in preseganju varnostnih meril na področju ravnanja z nevarnimi odpadki. Kljub temu so se odločili, da dovoljenja za sedaj postavljene zmogljivosti ne bodo povečevali. Njihov center tako postaja eden najbolj sodobnih in varnostno urejenih tovrstnih v Sloveniji in drugega največjega znotraj skupine.

Naložba v širitev je med drugim vključevala izgradnjo druge faze skladiščnih prostorov, nakup dodatnega zemljišča in izgradnjo parkirnih prostorov za tovorna vozila ter izgradnjo avtomatskega gasilnega sistema, skupaj z rezervoarjem za požarno vodo. S temi investicijami bodo v Kidričevem sposobni prevzeti količine odpadkov iz okoljevarstvenega dovoljenja.

Na lokaciji v Kidričevem družba sicer večinoma skladišči in obdeluje nevarne odpadke, ki nastanejo v industriji in gospodinjstvih. Nevarne snovi, kot so kisline, lužine, olja, odpadki iz delavnic, mulji pri odstranjevanju barv in lakov, pa tudi onesnažena zemlja, tam skladiščijo, obdelujejo in pripravljajo za odstranitev v tujini, delno pa jih obdelajo tudi za ponovno uporabo.

Po besedah predsednika uprave krovne družbe Saubermacher Ralfa Mittermayrja je skupina od začetka delovanja do danes v kidričevski center vložila okoli 10 milijonov evrov. Kot je poudaril je posodobitev in razširitev je izredno pomemben korak za doseganje večje varnosti prevzemanja nevarnih odpadkov v Sloveniji.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW