Rdeči križ bo pomagal tudi v novem letu

Po nudenju dodatne pomoči v decembru, bo Rdeči križ omogočil humanitarno podporo tudi v preostalih zimskih mesecih.

Zaloge hrane iz sklada EU 2018 so že razdelili, zato bodo v prvih dveh mesecih tekočega leta razdeljevali t.i. »občinske« pakete hrane RKS za občino Maribor, h kateremu sodi tudi 3-kilogramska vreča pralnih sredstev. Omenjeno pomoč bodo lahko prevzeli le posamezniki, ki izpolnjujejo kriterije o prejemu humanitarne pomoči s stalnim bivališčem v občini Maribor.

Občinska pomoč se deli še v enajstih občinah, ki imajo z Rdečim križem sklenjen ustrezen dogovor. Vključene krajevne organizacije so Šentilj, Kungota, Pesnica, Duplek, Starše, Rače – Fram, Ruše, Miklavž, Hoče – Slivnica, Selnica ob Dravi in Lovrenc na Pohorju. Na teh območjih so z »občinskimi« paketi pomagali že v decembru in bodo predvidoma tudi v januarju in februarju 2019. Paketi bodo tako še naprej zagotovljeni vsem upravičencem.

Humanitarno pomoč bodo delili ob sredah

V skladišču humanitarne pomoči RKS OZ Maribor bodo tudi v novem letu pakete delili vsako sredo med 8. in 14. uro. O pričakovani dobavi hrane EU »Sklad hrane 2019« pa je sekretar RKS Maribor Metod Dolinšek dejal, da zadeve potekajo po načrtu in bodo prve dostave v logistične centre ob koncu meseca januarja 2019. Za upravičence do te vrste pomoči, bo hrana iz sklada hrane 2019 predvidoma na voljo vsem, ki izpolnjujejo kriterije, v mesecu marcu 2019.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW