Redka podjetja v Podravju razpisujejo štipendije

V Podravju je največji štipendist podjetje Talum iz Kidričevega. Tradicijo kadrovskih štipendij ima še podjetje Impol iz Slovenske Bistrice, po desetletju premora pa bo v prihodnjem šolskem letu dijakom in študentom ponovno na voljo tudi štipendija Perutnine Ptuj.

Za šolsko leto 2019/2020 Perutnina Ptuj razpisuje 35 štipendij. Iščejo različne kadre. Od mesarjev in živilskih tehnikov do strojnikov, elektrotehnikov, mehatronikov, električarjev, elektro inženirjev in kemijskih tehnikov. 29 štipendij bo na voljo na Ptuju, šest pa v proizvodnem obratu v Ljubljani. Na Perutnini pojasnjujejo, da bodo štipendisti prejeli okoli 200 evrov mesečno in dodatek za uspeh, kar je odvisno od letnika in učnega upeha. Praktično usposabljanje ni obvezno, ga pa štipendistom, ki ga imajo v programu šole, omogočajo. Prav tako bodo vsem ponudili pomoč pri izdelavi seminarskih in diplomskih nalog pod mentorstvom zaposlenih v podjetju. Perutnina Ptuj bo s tem dobila tudi več kadra, ki jim ga, kot kaže, primanjkuje.

Med podjetji, ki štipendirajo sta vodilna Impol in Talum

V podjetju Impol vsako leto podelijo 20 štipendij, Talum pa jih razpisuje glede na potrebe v podjetju. V Skupini Talum dajo poudarek na srednje poklicno izobraževanje tehničnih smeri, saj zaznavajo upadanje zanimanja za poklicno izobraževanje za deficitarne poklice, ki sicer predstavljajo pomemben delež v strukturi njihovih zaposlenih. Vsakemu prejemniku štipendije mesečno nakažejo od 150 do 220 evrov neto, višina je odvisna od povprečja ocen v šoli oziroma na fakulteti. V Talumu od vsakega štipendista pričakujejo, da se po končanem šolanju pri njih zaposli vsaj za toliko časa, kot je od njih prejemal štipendijo.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW