S kolesom v boj proti podnebnim spremembam

 

V Mariboru se je v mesecu juliju pričel projekt Kolesarsko mesto. Maribor se je sicer dve leti trajajočemu projektu pridružil malo pozneje, tako da bo zaključek projekta aprila 2021. Gre za kar obširen projekt s cilji, kot so ozaveščanje javnosti o pomenu zmanjševanja onesnaženosti zraka in oblikovanja primerov dobrih praks trajnostnega razvoja.

Projekt je razdeljen v več sklopov, v Mariboru potekata trenutno prva dva. V okviru projekta Kolesarsko mesto bodo z aktivnostmi prisotni tudi v Evropskem tednu mobilnosti. V okviru Evropskega tedna mobilnosti bo potekala tudi tradicionalna Kolesarska parada. Sicer pa vidnejše aktivnosti in dogodki v sklopu Kolesarskega mesta izvajalci napovedujejo za prihodnje leto. Med njimi bo tudi izdelava mobilne aplikacije z kritičnimi točkami za kolesarje na področju Mestne občine Maribor. Na eni izmed frekventnih lokacij pa imajo namen postaviti števec kolesarjev.

V načrtu projekta je tudi izdelava zemljevida z glavnimi kolesarskimi koridorji, namenjenega širši množici. Osrednji problem s katerim se v okviru projekta srečujejo izvajalci je, da je v mestu nizka stopnja uporabe koles, in to kljub temu, da ima vse naravne in preselitvene potenciale, da se razvije v kolesarsko napredno mesto.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW