S koronavirusom okuženih najmanj 442 ljudi

V Sloveniji so danes do 14. ure opravili 13.812 testiranj na okužbo z novim koronavirusom, kar je 714 opravljenih testov več kot včeraj. Okužba je bila potrjena pri 442 osebah, kar je 28 okuženih oseb več kot včeraj.

Po epidemioloških podatkih danes do 10. ure je še vedno največ primerov okužbe v osrednjeslovenski statistični regiji, 151. Sledijo Savinjska regija, kjer je število okuženih poskočilo na 78, nato jugovzhodna Slovenija, ter Podravska statistična regija v kateri je bilo po zadnje dostopnih podatkih 44 primerov.

Največ potrjenih primerov okužbe je v starostni skupini od 30 do 49 let, kjer jih je bilo po zadnjih dostopnih podatkih že 145, zaskrbljujoč podatek je, da ji sledi najbolj rizična skupina, torej stari nad 60 let, kjer je bilo do danes do 10. ure potrjenih 104 primerov okužbe.

V UKC Maribor je skupno število hospitaliziranih pacientov 11. 2 pacienta sta v intenzivni enoti, oba sta sedaj intubirana, torej priključena na respirator. Trenutno je 70 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji, gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje. V UKC Ljubljana pa je trenutno hospitaliziranih 32 bolnikov COVID 19, od tega 8 na oddelku intezivne terapije.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW