Sanacija mostu na Ptuju bo v letu 2020

Po sestanku s predstavniki Direkcije za infrastrukturo RS na ptujski občini sta Slovenskogoriška cesta in cesta Grajena–Vurberk končno na seznamu za obnovo

Ker nekatere ceste na območju Ptuja, ki so nujno potrebne obnove, niso v petletnem planu vlaganj Direkcije RS za infrastrukturo (Direkcija), je županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek njihove predstavnike zaprosila za sestanek. Čeprav o konkretnih rokih in sredstvih, potrebnih za realizacijo,na sestanku niso govorili, so izpostavili nekaj projektov, ki naj bi jih po skupnem sestanku vnesli v plan.

Novosti tudi na novem mostu

Med njimi sta Slovenskogoriška cesta ter povezava Grajena–Vurberk. “To je za nas ključnega pomena, saj imamo na tem območju veliko predlogov tudi od Sveta za preventivo zaradi varnih šolskih poti. Zdaj bomo te stvari dali v petletni plan in se sproti dogovarjali o realizaciji. Nekatere postopke bomo v tem letu že začeli, računam pa, da bomo kar nekaj tega lahko izvedli v letih 2020 in 2021,“ je po sestanku povedala Gajškova.

Novosti se obetajo tudi na pred kratkim obnovljenem ptujskem mostu: ukinjajo kolesarsko stezao in prehod za pešce, ponovno pa vzpostavljajo tri vozne pasove.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply